دستگاه اندازه گیری ریجکشن فیلترهای غشایی

مرکز پژوهش و فناوری فرایندهای غشایی

 مرکز تحقیقاتی “شبیه‌سازی فرایندهای غشایی” در سال ۱۳۷۷ با هدف دستیابی به دانش فنی این فرایندها و پاسخ‌گویی به نیاز صنایع داخلی، با توجه به استقبال گسترده‌ی آن‌ها از واحدهای غشایی، در دانشکده‌ی مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران راه‌اندازی شد.  مشاهده بیشتر

۲۵+
تعداد پروژه‌های صنعتی

۳۰۰+
تعداد پایان نامه های دانشجویی

۱۰+
تعداد پروژه‌های تحقیقاتی

۳۰۰+
تعداد مقالات چاپ شده در مجلات

۵۹۰+
تعداد مقالات کنفرانس‌ها

معرفی مرکز پژوهش و فناوری فرایندهای غشایی

مرکز تحقیقاتی “شبیه‌سازی فرایندهای غشایی” در سال ۱۳۷۷ با هدف دستیابی به دانش فنی این فرایندها و پاسخ‌گویی به نیاز صنایع داخلی، با توجه به استقبال گسترده‌ی آن‌ها از واحدهای غشایی، در دانشکده‌ی مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران راه‌اندازی شد و هر ساله تعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در گرایش “فرایندهای جداسازی” در آن تحصیل می‌کنند. اخیرا نظر به استقبال دانشجویان کارشناسی، امکان فعالیت آنان نیز در این مرکز فراهم شده است.
پیش‌بینی می‌شود کشورهای منطقه به خصوص کشورهای عربی که دارای منابع عظیم نفت و گاز هستند و از کمبود آب رنج می‌برند، در آینده‌ی نزدیک جهت تهیه‌ی آب شیرین، جلوگیری از سوختن گازهای همراه با نفت‌، شیرین‌سازی گاز طبیعی، تبدیل گاز طبیعی به مایعات نفتی و جداسازی آب از حلال‌های آلی، از تکنولوژی غشاء به‌طور گسترده استفاده کنند و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با ایجاد یک مرکز ملی تحقیقات غشایی، نقش راهبردی در منطقه داشته باشد. همچنین فرایندهای غشایی در صنایع مختلف دیگر مانند صنایع نیروگاهی، صنایع غذایی، صنایع بیوتکنولوژی و ….. نیز می‌تواند به کار گرفته شود. پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده در کلیه‌ی صنایع از فرایندهای غشایی استفاده شود. بر اساس نتایج مطالعات انجام‌شده در مراکز معتبر تحقیقاتی، فناوری فرایندهای غشایی می‌تواند دورنمای بسیار روشنی داشته باشد.
در حال حاضر این مرکز، توانایی انجام پروژه‌های تحقیقاتی و صنعتی در زمینه‌های گوناگون فرایندهای غشایی را دارا می‌باشد و امید می‌رود با حمایت دانشگاه و تجهیز بیشتر، امکان سرویس‌دهی گسترده‌تر در زمینه‌های مختلف آموزشی و صنعتی فراهم گردد.
در نتیجه‌ی فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و صنعتی انجام‌شده در سال‌های گذشته و دستاوردهای درخشان مرکز، در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۵ از طرف “شورای گسترش آموزش عالی” مجوز موافقت اصولی برای تاسیس گروه، صادر شد.

زمینه­‌های تحقیقاتی مرکز پژوهش و فناوری فرایندهای غشایی

  • ساخت غشاهای مختلف آلی و معدنی
  • تصفیه آب و پساب با فرایندهای غشایی
  • جداسازی گازها با فرایندهای غشایی
  • مدلسازی فرایندهای غشایی

اعضای مرکز پژوهش و فناوری فرایندهای غشایی

دکتر تورج محمدی

مدیر

خدمات مرکز پژوهش و فناوری فرایندهای غشایی

وجود امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری قوی و همچنین نیروی انسانی ماهر و متخصص، این مرکز را به قطب علمی فرایندهای غشایی تبدیل کرده است. خدمات آزمایشگاهی، فنی و مشاوره‌ای مرتبط با فرایندهای جداسازی و غشایی در این مرکز ارایه می‌گردد.

امکانات و تجهیزات مرکز پژوهش و فناوری فرایندهای غشایی

دستگاه اندازه گیری ریجکشن فیلترهای غشایی

دستگاه اندازه گیری ریجکشن فیلترهای غشایی

با استفاده از غشاهای سنتزی گوناگون (میکرو، اولترا و نانو) در تجهیزات موردنظر، میزان ریجکشن آب مورد تصفیه انداره گیری و فرایند تصفیه و خالص‌سازی آب صورت می‌گیرد.

دستگاه اندازه گیری فلاکس فیلترهای غشایی

دستگاه اندازه گیری فلاکس فیلترهای غشایی

با استفاده از غشاهای سنتزی گوناگون (میکرو، اولترا و نانو) در تجهیزات موردنظر، میزان فلاکس آب مورد تصفیه انداره گیری و فرایند تصفیه و خالص‌سازی آب صورت می‌گیرد.

کوره تحت گاز

کوره تحت گاز

کاربرد این کوره برای انجام عملیات‌های حرارتی دما بالا تحت اتمسفر گازهای موردنظر است.

سیستم MBR

روش MBR یا روش بیوراکتور غشایی در تصفیه فاضلاب نوعی فرایند لجن فعال است که در آن جداسازی فاز مایع و جامد توسط فیلتراسیون غشائی انجام می شود.

سیستم اسمز مستقیم

سیستم اسمز مستقیم

اسمز مستقیم به تکنولوژی اسمزی گفته می شود که در آن آب آشامیدنی به عنوان محصول اولیه است. در این نوع اسمز، آب شور در یک سمت غشا و محلول کشنده یا جاذب در سمت دیگر قرار دارد. جداسازی اسموتیک به طور خودبخود و همزمان با جریان آب از سمت رقیق تر به سمت غلیظ تر غشا (محلول کشنده) انجام می شود.

آون معمولی و تحت خلا

آون معمولی و تحت خلا

از آون برای حرارت‌دهی، خشک کردن و جداسازی رطوبت و حلال از نمونه آزمایشگاهی همراه با تنظیمات دقیق زمان و دما استفاده می شود.

دستگاه جداسازی گازی غشایی

در این دستگاه ابتدا غشای موردنظر قرار می‌گیرد، سپس درصد معینی از گازها مخلوط شده و با دبی و فشار معین به‌سمت غشا هدایت می‌شود. در این حالت بخشی از مخلوط گازی از غشا عبور کرده و بخشی دیگر عبور نمی‌کند. جریان گازهای خروجی دستگاه وارد یک دستگاه آنالیز شده تا ترکیب درصد گازهای خروجی تعیین شود.

دستگاه اسمز معکوس

از این دستگاه که در آن یک غشاء نیمه‌تراوا سنتزی به کار می‌رود، برای تصفیه آب و تهیه آب خالص به کمک اعمال فشار استفاده می‌شود.

دستگاه تراوش تبخیری

خوراک در این فرایند به صورت مایع (آب ناخالص) بوده و هنگامی که در تماس با سطح غشا قرار می گیرد، به علت فشارهای پایین در سمت دیگر، اجزا در غشا نفوذ می‌کنند و با توجه به متفاوت بودن سرعت نفوذ، جداسازی مخلوط خوراک صورت می‌گیرد.

سیستم غشای مایع

یکی از روش‌های جداسازی اجزای مختلف مخلوط‌های گازی و همچنین مایع، استفاده از غشاهای مایع است که تنوع زیادی دارند. در این سیستم با استفاده از غشای مایع سنتزشده، جداسازی و خالص‌سازی گازها و مایعات صورت می‌گیرد.

ارتباط با مرکز پژوهش و فناوری فرایندهای غشایی

 تلفن و فاکس : ۷۳۲۲۸۷۳۲ (۹۸۲۱+)
ایمیل:  torajmohammadi [AT] iust.ac.ir
نشانی: تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، مرکز پژوهش و فناوری فرایندهای غشایی
keyboard_arrow_up